Qui Sóc

Fotografia del Roger Palà

Hola, em dic Roger Palà i sóc periodista. Vaig néixer a Barcelona el 1978. Des del 2014 sóc el coordinador i soci fundador del mitjà digital Crític, especialitzat en periodisme d’investigació i anàlisi crítica de la realitat social i política de Catalunya. També col·laboro amb regularitat en espais d’opinió i anàlisi de mitjans de comunicació com RAC 1, ‘El Periódico’ o BTV, entre d’altres. Escric habitualment sobre política catalana al meu blog, ‘La nevera’. He publicat dos llibres: ‘Esperant els robots’ (Icària, 2017), una conversa amb el periodista i director adjunt de ‘La Vanguàrdia’ Enric Juliana, i ‘Mots incendiaris’ (Lo Diable Gros, 2011), un recull d’articles publicats entre 2007 i 2011. 

Sóc llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Des de finals dels anys noranta he treballat i col·laborat amb diversos mitjans de comunicació. De 2005 a 2014 vaig ser cap de redacció de la revista Enderrock. He estat un dels impulsors de l’observatori crític dels mitjans Mèdia.cat, una iniciativa del Grup de Periodistes Ramon Barnils. En el marc d’aquest projecte, vaig ser coordinador durant tres edicions de l’Anuari Mèdia.cat dels silencis mediàtics, el primer projecte de periodisme finançat amb crowdfunding a l’Estat espanyol. El 2005 vaig participar del col·lectiu impulsor de La Directa, mitjà al qual vaig estar vinculat durant cinc anys coordinant l’àrea de cultura i impulsant projectes com el cicle de concerts Expressió Directa.

Els meus primers passos com a periodista els vaig fer en mitjans de comunicació locals del barri de Gràcia, i a la revista El Triangle des de 1999 a 2005. He col·laborat en mitjans com ‘El Punt Avui’ o ‘El Temps’, entre d’altres.  

Si vols contactar-me, pots fer-ho al correu electrònic roger@rogerpala.cat